• Twitter Social Icon
 • Google+ Social Icon
 • Pinterest Social Icon
Primer Postgrau en Peritatge Social de l'Estat Espanyol 

Informació

El passat mes de Juliol, es signa l'acord entre la Universitat de Vic (Universitat Central de Catalunya) i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) per desenvolupar de forma conjunta el primer Postgrau a Europa en Peritatge Social. Ha estat tan gran l' interès que ha despertat aquesta proposta que s'ha hagut d'obrir una segona edició amb vint places més.

1/06/2016
Obertes les inscripcions pel 2n Mòdul del Postgrau en Resolució de Conflictes i Mediació Familiar

Us informem que ja estan obertes les inscripcions per cursar el segon mòdul: Gestió i resolució de conflictes. La mediació i el mediador, que s’iniciarà el 20 de juny i fins el mes de juliol dins del marc de l'Escola d'Estiu. 

El Postgrau en Resolució de Conflictes i Mediació Familiar, que es va iniciar el passat 22 d’abril i ha sorgit de la col·laboració entre el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) i la Universitat de Vic (UVIC), es pot cursar per mòduls separats.

Aquest postgrau, que consta de quatre mòduls formatius, pretén ser un referent per a futurs mediadors/es i mediadors/es en actiu amb la finalitat de donar una formació de qualitat, així com ofereix la possibilitat de poder realitzar únicament l’especialitat de Gestor de Conflictes i  Mediador Familiar a través de la realització dels dos mòduls d’especialització i el treball final.

*Postgrau homologat pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya en l’àmbit de família i part general amb número de referència: 16/2  en la seva edició 2016-2017.

15/11/2016
Comença el curs de visita domiciliaria al TSCAT. 

La visita a domicili és l’acte professional que ens defineix. És una tècnica que involucra l’observació i l’entrevista, no obstant, requereix d’uns elements metodològics que necessiten d’una formació professional per arribar a profunditzar diagnòsticament tant familiar com d’aspectes de context que influeixen en la dinàmica observada. Per precisar-la com a tècnica es requereix un bagatge teòric, una capacitat professional i una consideració ètica-relacional que conferiran la finalitat d’investigació, tractament, assessorament o intervenció.

Eva Giralt, la nostra pèrita referent imparteix aquest curs.

http://www.tscat.cat/content/la-visita-domicili-en-treball-social-barcelona

06/03/2017
Tècnica d'entrevista. Eina per al Treballador/a social - Barcelona 

Ja està obert el termini per inscriure's al curs de tècnica d'entrevista pel treballador social impartit per l'Eva Giralt Padilla al TSCAT i que comença el proper 6 de Març de 2017.

L’entrevista, com a tècnica comú en investigació social i eina principal per a tot treballador social amb independència de l’àmbit en que treballi. Forma part de la bateria de tècniques d’investigació qualitatives alhora que és l’instrument que ens permet enfocar la realitat.

aquest és el programa:

 1. CONCEPTE I UTILITATS

  1. Bases teòriques i científiques

  2. Les tècniques d’investigació social qualitatives

  3. La demanda

  4. El objectius

  5. Les expectatives

 2. TIPUS D’ENTREVISTA

 3. ESTRUCTURA I FASES DE L’ENTREVISTA

 4. EL VINCLE

  1. El clima

  2. Els actors

  3. El pensament sistèmic

 5. HABILITATS I TÈCNIQUES COMUNICATIVES PER A ENTREVISTES EFECTIVES.

 6. EL REGISTRE

 7. CASOS PRÀCTICS. S’adequarà a les necessitats específiques de les persones participants i del servei on es treballa mitjançant la intervisió, mètode estructurat i sistematitzat per a la reflexió sobre el treball quotidià, amb l’objectiu de  disminuir la pressió emocional, conèixer les expectatives i crear estratègies pròpies per aplicar a la feina.

Us podeu inscrure aquí